Posta Kulesi, Bonn (Almanya)

Liste görünümüne geri dön
Uygulama aralığı

Bürolar

Tip

Referans

  • Görev
  • Çözüm
  • Sonuç
Bonn'daki 163 metrelik Posta Kulesi Kuzey Ren-Vesfalya'daki en yüksek ofis binasıdır.
Elips şeklindeki bu bina giydirme cepheye sahiptir.
Baştan aşağıya cam ile kaplı dış cephe açıklık ve yenilikçi gücü ifade eder ve camlar, sıcaklık ile basınç koşullarına göre açılır veya kapatılır.
İki kulenin arasında, bina projesinin ekolojik ve çevre dostu oluşunu simgelemek için "gök bahçeleri" denilen yeşillendirilmiş ortamlar organize edilmiştir.
İç cephe de oda yüksekliğinde cam ile inşa edilmiştir.
Enerji tasarrufu, esnek kullanım ve mekanın konforu gibi çeşitli gereksinimler mahal sahibinin ihtiyaçları arasında bulunmaktadır.
Bu ihtiyaçları karşılamak ve ofislerde konforlu ortamlar yaratmak için merkezi olmayan bina mühendisliğini kullanmak gerekiyordu.
Bu da, konfor kaybına uğramadan ve de montajda değişiklik yapmadan, odalarda pek çok değişiklik yapmaya olanak vermektedir.
Binanın iklimlendirilmesi, FSL döşeme tipi (hava üfleme tipi) merkezi sistemden bağımsız havalandırma cihazları kullanılarak yapılmıştır. (bakınız soldaki fotoğraf)
Bu cihazlar kullanılarak dış cephe aralığındaki hava içeri çekilmiş, şartlandırılarak içeriye üflenmiştir.
Hava, kapılar ve koridorlardan geçerek, içerideki ikincil odalara gelir.
Ofis egzost havasının ısısından faydalanmak için gök bahçelerinden geçirilmiş ve buradan merkezi olarak dışarı atılmıştır.
Döşeme tip bağımsız havalandırma cihazları, iklimlendirmenin dışında, ofislerdeki sıcaklığı düzenleme işlevini de gerçekleştririrler.
Temel ısıtma ve soğutma yükü, kullanılan beton çekirdeğini etkinleştirme ile sağlanırken, değişken kısımlarda döşeme tipi cihazlar ile sağlanmaktadır.
Soğutma her iki durumda da şebeke suyu ile yapıldı.
Döşeme tipi bağımsız havalandırma üniteleri, iklimlendirme, ısıtma ve soğutma konusunda her bir ofis bağımsız ayarlanabilir olduklarından, çalışma alanları bu şekilde ayrı ayrı taze hava ile beslendi.
İnşa aşamasında, her iki aksdan sadece birisi döşeme tipi merkezi olmayan havalandırma ünitesi ile donatıldı.
Kalan akslara daha sonraki bir tarihte cihaz takılması kolay olacak şekilde, boş bir panel konuldu.
 
Bu üniteler bina sahibine çok önemli bir maliyet avantajı sağlar.
Hava kanalları, asma tavan ve cihaz odaları artık gerekli olmadığından, ihtiyaca göre geliştirilen bu cihazlar kullanılarak zemin yüksekliği azaltılmıştır.
Bu da aynı bina yüksekliğinde daha fazla katın yapılabileceği anlamına gelir.
Kullanıcıların odalarda bireysel kullanıma göre ayarlamalar yapması teşvik edilmiştir.
Her bir kullanıcı, odadaki ihtiyaca göre , sıcaklık ve taze hava beslemesini ayarlayabilir. 
Pencereler de herhangi bir zamanda açılabilir.
Bu yenilikçi iklimlendirme çözümü bireylerin refahı, maliyet ve yüksek kullanıcı konforunun en iyi bileşimidir.
 

Sayfayı paylaş

Bu sayfayı tavsiye et

E-posta ile bağlantı göndererek bu sayfayı tavsiye et

(*) ile işaretli alanlar zorunlu alanlardır.

Sayfayı paylaş

Tavsiyeniz için teşekkür ederiz!

Tavsiyeniz gönderilmiştir ve kısa sürede yerine ulaşacaktır.


İletişim

Sizin için buradayız

Visual contact Visual contact

Lütfen mesajınızı ve istek türünüzü belirtiniz


(*) ile işaretli alanlar zorunlu alanlardır.

İletişim

Mesajınız için teşekkür ederiz!

Visual contact Visual contact

Mesajınız gönderilmiştir ve kısa süre içinde işleme alınacaktır.
Servis-İstekler departmanımız en kısa sürede sizinle iletişim kuracaktır..


İletişim

Sizin için buradayız

Visual contact Visual contact

Lütfen mesajınızı ve istek türünüzü belirtiniz


Attachment (max. 10MB)

(*) ile işaretli alanlar zorunlu alanlardır.

İletişim

Mesajınız için teşekkür ederiz!

Visual contact Visual contact

Mesajınız gönderilmiştir ve kısa süre içinde işleme alınacaktır.
Servis-İstekler departmanımız en kısa sürede sizinle iletişim kuracaktır..